Drago kamenje za bolji i zdraviji život

Drago kamenje nastaje  prirodnim putem usled dejstva raznih faktora u prirodi.

Postoji više stotina tipova dragih kamenja, koji se međusobno razlikuju po boji, tvrdoći, veličini i ceni. Svako drago kamenje nosi u sebi energiju, koja utiče pozitivno ili negativno na život čoveka.  Primenom odgovarajućeg dragog kamenja se može poboljšati efikasnost obavljanja raznih delatnosti i poboljšati raspoloženje. Jačina dejstva određenog kamena u velikoj meri zavisi i od meseca rođenja, pa ga je pogodno birati u skladu sa tim.

GRANIT se preporučuje za osobe rođene u januaru.
U svakodnevnoj upotrebi granit se veoma često meša sa mermerom. Istina da se oba kamena od davnina koriste kao materijali u građevinarstvu i kao materijali za ukrašavanje, međutim ipak postoje određene razlike između njih. Granit najčešće ima jarku crvenu boju, a dobio je naziv po semenkama nara. Pomaže u pronalaženju energije iz iskustva i tradicije. Stabilizuje nove ideje, daje im formu i stvara energiju za njihovu realizaciju. Stvara  povezanost sa vatrom i pročišćava um. Lekovitost granita se ogleda u pozitivnom dejstvu na srce i cirkulaciju, aktiviranju i vitaliziranju organizma.

AMETIST je kamen:

  • mira – stvara unutrašnju harmoniju
  • praštanja – pomaže u tome da čovek oprosti sam sebi
  • umirenja uma
  • trezvenosti – pročišćava um i pomaže u tome da se realno sagledavaju stvari
  • promene – daje snagu za preduzimanje promena i pomaže u istrajnosti stizanja do cilja

Preporučuje se svima, a naročito povoljno utiče na osobe rođene u februaru.

AKVAMARIN je kamen osoba rođenih u martu.
Akvamarin čini čoveka hrabrijim. Pomaže mu u tome da se lakše izbori sa svojim unutrašnjim demonima, umiruje i čisti um, sortira misli i olakšava shvatanje dešavanja u okruženju.
Deluje povoljno na štitnu žlezdu, reguliše hormone, utiče pozitivno na vid i odstranjuje toksine iz organizma. Donosi sreću i bogatstvo, a njegova upotreba je naročito rasprostranjena u krugu mornara.

DIJAMANT je kamen rođenih u aprilu.
Dijamant se ne mora posebno predstaviti. Reč dijamant potiče iz reči latinskog i grčkog porekla i označava nepobedivost. Dijamant je predivan, postojan i veoma skup kamen. Nastaje tokom kristalizacije uglja. Deluje pozitivno na mozak i nervni sistem, otklanja nesanicu, nesigurnost, strah, ljubomoru, daje samopouzdanje i povećava samostalnost.

SMARAGD je kamen rođenih u maju.
Daje snagu za borbu sa svakodnevnim problemima i daje snagu za koračanje na putu života. Stvara harmoniju u životu i budi ljubav prema okolini. Deluje povoljno na  sinuse, pluća, kičmu, zglobove, oči, jetru i pankreas. Veoma je redak kamen, koji ojačava psihu.

Uticaj BISERA je najintenzivniji na osobe rođene u junu.
Pojavljuje se u različitim bojama: bela, roze, krem, siva, plava, crna. Deluje na mozak i prosvetljava   organizam, otklanja negativne misli, anksioznost i ukazuje na prave vrednosti u životu. Ubrzava zarastanje rana i popravlja probleme sa nenormalnim krvarenjima. Smanjuje temperaturu, deluje na bubrege i leči bolesti noktiju. Simboliše skromnost i čistoću.

RUBIN je drago kamenje osoba rođenih u julu.
Veoma je interesantno da je rubin skuplji od dijamanta i izuzetno pojačava jačinu lekovitih energija u organizmu. Ovaj predivan kamen crvene boje ima sposobnost da suoči čoveka sa svojim strahovima, daje mu energiju da se oslobodi od njih i tako ga čini sposobnim na ljubav. Pored toga oslobađa organizam čoveka od toksina, prečišćavanjem krvi.

PERIDOT je kamen avgusta.
Regeneriše tkiva, pojačava metabolizam, leči probleme sa srcem, plućima, crevima, okom. Pomoću njega se može pobediti hipohondrija.


SAFIR je kamen rođenih u septembru.
Deluje povoljno na ceo organizam. Utiče na svest i pomaže u tome da čovek pronađe izvor bolesti u svom telu. Reguliše rad limfnih čvorova, leči bolesti očiju, stres, bolesti krvi, probleme sa krvarenjem i popravlja stanje krvnih sudova. Spada u drugi najteži kamen nakon dijamanta. U povezanosti je sa uvidom u budućnost, i pojačava intuiciju.

OPAL je kamen rođenih u oktobru.
Deluje povoljno na disajne puteve, smanjuje mogućnost stvaranja tromba, povoljno utiče na jačanje kostiju otklanja apatiju i depresiju. Veoma je lep, ali ga je teško održavati. Simboliše čistoću i nevinost.

TOPAZ je kamen osoba rođenih u novembru.
Naziv topaz je Sankskritskog porekla i znači plamen. U povezanosti je sa smanjenjem strasti i osećanja. Pojačava osećaj pravičnosti i praštanja. Pokazuje put, koji vodi ka ostvarivanju ciljeva. Eliminiše nesigurnost, čisti auru, produbljuje relaksaciju i oslobađa od anskioznosti. Topaz čini čoveka vedrijim i ispunjava ga energijom.

TIRKIZ je kamen osoba rođenih u decembru.
Smatra se kamenom sudbine. Prikazuje čoveku svoju sudbinu, daje mu snagu da suoči sa njom i da preduzme korake da je promeni. Deluje povoljno na probleme sa očima, želucem, smanjuje mogućnost nastanka virusnih infekcija i ublažava simptome reume.

Nosite ova kamenja u svom nakitu i učinite svoj život mnogo kvalitetnijim.

 

 

 

 

 

 

Bilten

Budite konstantno u toku sa našim aktuelnostima. Prijavite se na naš bilten odmah!

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".