Uslovi korišćenja

Povraćaj robe u zakonskom vremenskom roku

Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više razloga. Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku. Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštećena i ispravna i roba i ambalaža), vrši se povrat novca kupcu ili zamena uz doplatu za neki drugi artikal.
Kupac robu može da vrati  u sledećim slučajevima:
1. Krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja putem WEB-shopa vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani. 
2. Ukoliko je greškom prodavnice GoldArt poslata  roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe.
U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da robu proverava prilikom kupovine ili po prijemu od kurira. Kupac nas o ovom obaveštava dolaskom u prodajni objekat gde je kupio robu. U slučaju da kupac reklamira artikal nakon isteka ovog vremena, zbog nedostatka ili kvara, kupac se upućuje na redovnu proceduru tj. da artikal sam odnese u radnju GoldArt, koja se nalazi na adresi: Trg Jakaba i Komora 2, Subotica, Srbija).
Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira. U tom slučaju kupac vraća :
    • Artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio)
    • Kopiju fiskalnog računa (da se original ne zagubi)
    • Napisan na papiru razlog vraćanja (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno,...)
Kupac je dužan da vrati robu GoldArt-u, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se trgovac saglasio sa tim da ih on snosi ili ako nije prethodno obavestio potrošača da je potrošač u obavezi da ih plati. 
Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.
GoldArt je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak.
GoldArt može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu. Po prijemu ovako poslate robe služba reklamacija će utvrditi stanje i ispravnost artikla i ukoliko su ispoštovani napred navedeni kriterijumi odobriti povraćaj novca kupcu u skladu sa zakonskim obavezama.
Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. 
U svakom trenutku pre realizacije porudžbenice, možete prekinuti saradnju sa nama, a obavestićete nas tako što ćete nam dostaviti formular za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan na sledećem linku.


Garancija


GARANCIJA NA FINOĆU 


Svaki nakit izrađen u radionici zlatare GoldArt odgovara kvalitetu finoće, regulisano sa strane Direkcije zavoda za mere i dragocen metale republike Srbije.


GARANCIJA NA KVALITET


Sav nakit koji se izrađuje u radionici Zlatare Gold Art izrađuje se od pravih boja zlata, koristeći najkvalitetnije legure za dobijanje raznih nijansi zlata. Naš nakit od više boja zlata ne gubi boju tokom nošenja i nije površinski galvaniziran, što garantuje dugotrajnost i kvalitet naših proizvoda.
Nakit izrađen od belog zlata u našoj radionici dodatno se galvanizira plemenitim antialergenskim metalom Rhodiumom. Belo zlato u osnovi ne može biti sto posto belo jer u leguri sadrži 58,5% čistog zlata, što mu daje bledo žućkastu boju. Sloj rhodiuma se s vremenom može istrošiti, ali uvek možete doneti nakit u našu radionicu da ga obnovimo.Cena obnove i reparacije varira u zavisnosti od individualnih karakteristika nakita, au većini slučajeva je besplatna


GARANCIJA NA POVRŠINU


Nakit se tokom nošenja može oštetiti, podložan je habanju, a može se i ogrebati. Jedan od naših istaknutih usluga je da vršimo BESPLATNO čišćenje svih proizvoda kupljenih kod nas i to godišnje jedanput.
Zlato je relativno mekan materijal, pa je sklono grebanju i žuljanju, što je neizbežna pojava.Nakit sa intenzivnim sjajem, koji je maksimalno poliran, podložniji je grebanju tokom svakodnevnog nošenja.

GARANCIJA NA ZADOVOLJSTVO KLIJENATA


Naš osnovni cilj je usluživanje i zadržavanje klijenata. U slučaju da klijent nije zadovoljan sa nakitom, može tražiti redizajn modela. Na ovakav način zaista može da postane vlasnik nakita iz snova zlatare GoldArt.


GARANCIJA NA VELIČINU


U slučaju da postoji bilo kakav razlog za to izvršićemo korekciju  prstenja, a ukoliko po našoj stručnoj proceni postoji potreba za ponovnom proizvodnjom, napravićemo potpuno novi prsten u cilju dobijanja adekvatne veličine.
Korekcija burme je besplatna samo u slučaju da postoji mogućnost njegove modifikacije na određenu veličinu (veliki broj burmi mora ponovo da se proizvede nakon promene njegove veličine, ali ćemo čak i u ovom slučaju učiniti sve da vam izađemo u susret i da nađemo  zajedničko rešenje.)

 

IZRADA NAKITA PO ŽELJI


Izrada nakita po želji ide sledećim tokom:Prvu cenovnu procenu dajemo na bazi iskustva i njje krajnja cena. Najpribližniju cenu možemo znati kada izradimo 3d projekat. Pošto je izrada 3d projekta otprilike polovina posla u procesu izrade nakita potrebna je da se uplati akontacija za početak izrade te istog.Akontacija se odbija od krajnje cene nakita!Nakon izrade 3d projekta šaljemo vam render slike na uvid, kao i preliminaru težinu i cenu. Nakon toga se dogovaramo i ako je potrebno radimo modifikaciju. Moguće je promeniti dimenzije nakita i stime uticati na cenu na dole, kao i naviše. Naravno postoje neke tehničke granice za minimalnu težine predmeta. Naš cilj je svakako da vam izradimo nakit koji ste zamislili po najpovoljnijoj ceni.NAKIT KOJI SE IZRAĐUJE PO ŽELJI KUPCA NISMO U MOGUĆNOSTI DA PREUZMEMO NAZAD ILI DA VRATIMO NOVAC, ALI MOŽETE ZATRAŽITI REDIZAJN MODELA.


NAKIT IZRAĐEN OD SREBRA


Važno je da znate da se boja srebrnog nakita može promeniti tokom vremena. Srebro može reagovati sa sumporom u vazduhu ili sa supstancama sa kože, kozmetike i drugih materijala, što može uzrokovati tamnjenje ili promenu boje nakita.
Oksidacija je prirodan proces u kojem srebro reaguje sa sumporom, formirajući tamni sloj na površini. Ovaj proces može biti ubrzan u određenim uslovima, kao što su visoka vlažnost vazduha ili izlaganje jakim hemikalijama.
Da biste održali sjaj svog srebrnog nakita, preporučujemo redovno čišćenje blagim sredstvima za čišćenje srebra i izbegavanje jakih hemikalija.
Ukoliko primetite da vaš srebrni nakit zahteva intenzivnije čišćenje ili održavanje, slobodno nas kontaktirajte ili posetite našu radnj i u našoj radionici obavit ćemo besplatnio čiščenje.


NAKIT SA KAMENJEM


Želimo da vas upoznamo sa prirodnim procesom koji se dešava tokom nošenja nakita sa dragim kamenjem. Tokom svakodnevne upotrebe, kamenje u nakitu može postati prljavo ili izgubiti sjaj zbog taloženja prljavštine, sapunice i drugih hemikalija na njegovoj površini.
Ovaj proces je normalan i ne znači da je kamenje loše kvalitete. Čak i najkvalitetnije dragocenosti mogu izgubiti svoj sjaj usled svakodnevnog nošenja i izloženosti spoljnim faktorima.
Da biste sačuvali sjaj svog nakita, preporučujemo redovno čišćenje blagim sredstvima za čišćenje nakita i izbegavanje izlaganja jakim hemikalijama. 
Takođe, uvek možete doneti svoj nakit u našu radionicu na profesionalno čišćenje i obnavljanje sjaja.Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite da donesete nakit na čišćenje, slobodno nas kontaktirajte ili posetite našu radnju.
Poslednje ažuriranje:06.03.2024

Bilten

Budite konstantno u toku sa našim aktuelnostima. Prijavite se na naš bilten odmah!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Podešavanje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.