Savršeni verenički prsten za „savršenu“ ženu

Pojam veridbe u pravom smislu se pojavio u 13. veku kao rezultat odredbe pape Ince III.,a odnosila se na to da parovi pre sklapanja braka moraju da sačekaju jedno izvesno vreme. U ovom periodu se pojavljuje darovanje poklona kao znak pripadanja (prepolovljeni medaljoni, verenička marama itd.).

Izgled i običaji vezani za darovanje vereničkog prstena su se stalno menjali tokom vremena, ali njihovo značenje je uvek ostalo isto: „Volim te i želim te pored sebe do kraja života“. Zadatak kupovine vereničkog prstena je oduvek bila obaveza muškarca. U početku je muškarac svojoj verenici darovao jedan prsten, a ona je zauzvrat njemu poklonila maramu. U kasnijim periodima, najčešće u krugu imućnijih, prilikom veridbe je devojka dobijala po dva prstena: jedan pravi verenički i jedan tkz. prateći prsten.

Odabir i kupovina odgovarajućeg vereničkog prstena je oduvek iziskivao velike napore i dobru informisanost sa strane muškarca. Da bi udovoljio svojoj izabranici, moralo da vodi računa o tome da izgled vereničkog prstena u svakom pogledu odgovara stilu, karakteru i načinu života svoje partnerke. Odgovarajući vereničkog prsten je bio lep i mogao je da u potpunosti reflektuje ličnost svog vlasnika.

Žene su se oduvek smatrale slabijim polovinama, osobama, koje se brinu o domaćinstvu, koje uvek stoje pored svog muškarca podignute glave i koje se često podvrgavaju volji svog muškarca. Danas je situacija malo promenjena. Žene su postale samosvesne i nezavisne od muške populacije. Udovoljiti ovakvim ženama nije lako.

Ženi jakog karaktera, koja voli da upravlja i koja je izuzetno samouverena najbolje pristaje takozvani Soliter prsten. Jedino ova vrsta vereničkog prstenova je sposobna da istaknu njen pravi potencijal. Soliter  verenički prstenovi prate modu što znači da njihova forma i boja u potpunosti odgovara najnovijim trendovima.

Žena, koju karakteriše kreativnost  voli sve što je jedinstveno i neobično. Ona će se najviše obradovati vereničkom prstenu, koji po svojim karakteristika odudara od ostalih masovno proizvedenih prstenova. Ona voli da se oseća posebnom, da se ističe iz mase, a to se može postići samo vereničkim prstenom specijalno napravljen za nju. U njihovom slučaju muškarci nemaju nimalo lak zadatak, ali odabirom masivnog prstena sa pečatom ili prstena od acryla sigurno neće pogrešiti.

Divljim i buntovnim ženama priliči verenički prsten, koji privlači pažnju. Ovaj tip karakteriše samouverenost i izdržljivost, što im daje snagu da se hrabro suočavaju sa svim nedaćama u životu. One preferiraju izazovne komade nakita, koji ističu njihov intenzivni karakter, koji na ovakav način postaje još naglašeniji. Idealan verenički prsten za njih je napravljen u stilu, ukrašen sa  dragim kamenjem i sačinjen od masivnih elemenata.

Postoje i tkz. feministički nakiti, koji se preporučuju karakternim i vedrim ženama sa pozitivnim razmišljanjem.

Feministički nakiti su takođe prikladni i za žene, koje su poput devojčica. Ovaj tip žene se okružuje motivima cveća, srca i leptirića. U njihovom slučaju muškarci imaju lak zadatak tokom odabira prstena.

Prosidba je veoma važan trenutak u životu zaljubljenih, trenutak koji se ne zaboravlja.

Većina muškarca, koji se svojevoljno opredeljuje za ovakav korak u životu zaista voli svoju odabranicu i želi je pored sebe tokom celog svog života. Da bi postigao svoj cilj, planira, organizuje, traga za prstenom i pokušava da sve ovo uklopi u jedan savršeni trenutak.

www.burmenakit.com

Bilten

Budite konstantno u toku sa našim aktuelnostima. Prijavite se na naš bilten odmah!

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".