Par stručnih saveta za odabir i nošenje burmi

                                                                                

Odabir burmi je magičan i radostan čin iz više razloga. Parovi se još više mogu zbližiti i još bolje upoznati ukus i potrebe partnera.

Znajući da se pre sklapanja braka pojavljuju mnoga pitanja u vezi burmi, dijamanata i dragih kamenja ,formirali smo vam buket značajnih činjenica i saveta da lakše odaberete taj veoma bitan simbol zajdničkog života.

Dali da budu burme muškarca i žene iste ?

Uopšteno možemo tvrditi da muškarci više teže za jednostavnije i čistije oblike, dok dame rado biraju burme sa dijamantima i sa posebnim formama. Burme bračnog para ne moraju biti apsolutno identične, dovoljno je da pristaju u boji ili u dizajnu ukazujući na to da nosioci burmi pripadaju jedno drugome.

Za koju boju zlata da se opredelimo?

Zlatari koriste tri tipa legure : belo zlato, roze zlato i žuto zlato. Za izbor boja mogu uticati posebne okolnosti, na primer, odeća, boja kose ili boja očiju, odnosno postojeće boje nakita i forme. Parovima preporučujemo odabir boje burme koje će verno odraziti njihovu ličnost i koje će dočarati prijatno nošenje za svaki dan, za svaku priliku i uz svaku garderobu.

Dali da burma sadrži drago kamenje?

Kao što se kaže: „Diamonds are a girl’s best friend”
Omiljeno drago kamenje za dame su najčešće dijamanti,jer su čarobni ukrasi burmama ili vereničkim prstenima. Dok se muškarci najčešće opredele za nakit bez dragih kamenja, međutim za gospodu hrabrog karaktera rado preporučujemo sa smeđim (cognac) dijamantom ukrašene nakite.

Dijamanti malih dimenzija znaju pružiti neodoljivu eleganciju zlatnoj burmi, dajući im čaroban sjaj, svakako, pored toga , burme možemo praviti i bez dragih kamenja!
 

Široke ili tanke burme da biramo?

Za ovo nema uopšteno , tačno pravilo. Treba da biramo burme koje nam se dopadaju, koje ćemo rado nositi svaki dan, koje će nam biti prijatne za nošenje i na koje kada uvek pogledamo ispunjavaju nam srca srećom. Iz estetskih razloga za kratke prste preporučujemo tanke, a za dugačke prste deblje burme, ali ovo zavisi i od oblika ruku i od ukusa osobe.

Kako da se odlučimo šta je ono što nam lepo stoji?

Prve korake pravimo na internetu, kada gledamo različite slike burmi. Većina nas se već tu zaljubi u određeni model. Tu isto možemo naći razne webshopove odakle možemo poručiti burme, i za nekoliko nedelja možemo saznati dali smo dobro birali, dali nam lepo stoji na prstu i dali je njeno nošenje dovoljno udobno.
Zato preporučujemo svakako, ako je moguće , probu burmi pre kupovine, jer ćemo ih ipak nositi tokom čitavog života.

Dali je bitno kakva je površina burmi?

Površine burmi mogu biti:

  • sjajno ispoliran

  • mat

  • brushed

  • rustično izrađen

  • graviranjem dekorisan

Prema iskustvu možemo vam priznati da su omiljene burme one sa sjajem, gravirane i sa rustičnom površinom, ovi traju najduže, ali za bilo koje da se opredele mladenci, ne treba brinuti, ako se možda sjaj nakita malo smanji, svaka burma se može polirati i vratiti im prvobitan sjaj.

Možemo biti alegični na nakit?

Zlato nije supstanca koje je alergeno i ne iritira nosioca.
Neke legure belog zlata čiji legur je nikl, nekada znaju izazvati alrgijske reakcije, tako, ukoliko je jedan od mladenaca ipak alergičan, u tom slučaju odabir nam spada na legur od paladiumskog belog zlata, koje garantovano ne izaziva nikakvu reakciju na koži

Kakvog oblika da bude burma?

Burma s obično izrađuje okruglog oblika, a za one smelije može i kvadratnog oblika, naravno ne treba se plašiti ni kvadratnih oblika, jer je unutrašnjost ovih burmi okruglo i ispupčeno i udobni su isto tako kao i burme klasičnih oblika.

Dali je udoban na ruci nošen nakit ?

Naravno da jeste! Izradu unutrašnjih delova burmi treba tako tražiti da unutrašnje ivice svakako budu zaobljene i ovako daju blag i ugodan osećaj prilagođavanja ruci. Bitno je znati da za izradu ovih kriterijuma neophodna je dovoljna širina burmi, tako kod jeftinih tankih vereničkih prstena i burmi ovo nažalost ne može biti implementirano.

 

Bilten

Budite konstantno u toku sa našim aktuelnostima. Prijavite se na naš bilten odmah!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Podešavanje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.