Proces proizvodnje

Topljenje, izlivanje
Topljenje, izlivanje

Kako  čisto zlato (ima jaku žutu boju i veoma je mekan) nije pogodan za pravljenje nakita, pre njegove obrade je obavezno izvršiti njegovo legiranje sa drugim metalima (dodavanje raznih legura u čisto zlato). Izlivanje svih nakita, pa i burmi se vrši klasičnom (kivetama), vakumskom ili centrifugalnom metodom. Materijal se lije u razne kalupe, nakon čega se valjanjem oblikuje u željeni profil.

Lotovanje
Lotovanje

Lotovanje je metoda, koja podrazumeva zavarivanje nakita (burmi), kao i spajanje raznih boja metala (žuto, belo, roze zlato) u slučaju da se želi proizvesti burma različitih boja.

Struganje
Struganje

Obuhvata oblikovanje burme, specifičnim aparatima za struganje, sa kojima se vrši oblikovanje u željeni oblik.

Obrada burme CNC mašinama
Obrada burme CNC mašinama

Obrada burme CNC mašinama omogućava stvaranje proizvoda visokog kvaliteta. Upravljaju se pomoću kompjutera, pa samim tim obezbeđuju veliku preciznost. Sa ovim mašinama se mogu obavljati različite obrade od najjednostavnijih, pa sve do najkomplikovanijih, a pogodni su i za izradu ležišta (fašunga) za kamenja (cirkon, dijamant).

Poliranje
Poliranje

Da bi nakit dobio svoj konačan sjaj, potrebno ga je lepo ispolirati. Ova faza proizvodnje nije toliko jednostavna kako se to čini na prvi pogled. Zahteva veliku profesinalnost i iskustvo, jer se jedino na taj način može postići savršena sjajna površina.

Ugradnja raznih kamenja
Ugradnja raznih kamenja

Ova faza takođe zahteva veliku profesionalnost, ali i preciznost. Sama činjenica da se ugradnja kamenja vrši pod mikroskopom govori o tome, koliko je ovo zaista težak posao.

Konačan proizvod
Konačan proizvod

Nakon svih navedenih koraka se dobija konačan proizvod savršenog izgleda i visokog kvaliteta.

Pored klasičnog procesa proizvodnje nakita koristimo i 3D tehnologiju, po čemu smo jedinstveni u Subotici. Ova tehnologija omogućava stvaranje nakita bilo kakvog oblika, veličine i dizajna. Tok posla se odvija u nekoliko faza. Najpre se napravi 3D dizajn, zatim kreira master model, koji se štampa uz pomoć 3D štampača. Ova tehnologija se pretežno koristi za stvaranje unikatnih predmeta po specijalnim željama kupaca, kao i kalupa za livenje nakita.

Stalno praćenje i primena novih metoda i tehnika nije uticalo na to da zaboravimo stare konvencionalne metode u izradi, oblikovanju i ukrašavanju nakita, pa tako pored mašinskog graviranja, po zahtevu klijenata vršimo i ručno graviranje svih površina nakita.

Bilten

Budite konstantno u toku sa našim aktuelnostima. Prijavite se na naš bilten odmah!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Podešavanje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.